Terugblik bedrijfsbezoek Foltex 4 oktober jl.

De ”badjassenstrijker”, een unieke machine uit Best

Donderdag 4 oktober jl. zijn we te gast geweest bij Foltex, een verrassend mooi bedrijf. Gastheer Jan-Willem van Doornewaard heeft ons rondgeleid binnen zijn nieuwe bedrijfspand. We hebben gezien hoe machines gebouwd worden die wereldwijd geleverd worden aan wasserettes, voor het mangelen en vouwen van de was van hotels en ziekenhuizen. Bijzonder om te zien hoe een keurig gevouwen laken uit een machine rolt. Ook de ”badjassenstrijker” deed het goed! Een machine die alléén bij Foltex gemaakt wordt.

Na de enthousiaste rondleiding door Jan-Willem werden we in de kantine bij Foltex ontvangen door Arno Aartsen (Prowines) met een lekkere port. Naast port had Arno ook lekkere wijnen, bier en bijpassende kaasjes bij zich. Het was boeiend om te leren hoe belangrijk temperatuur, klimaat en hoogte zijn bij het telen van druiven, de basis voor een goede wijn.

De OCB-ers kregen energie van de ambities van Jan-Willem en geweldige ideeën voor de komende feestdagen van Arno. Kortom, een zeer geslaagde bijeenkomst.