Interessante lezing door CQM

Tijdens de maandelijkse OCB 1e van de maand activiteit waren we te gast bij CQM. Directeur Jan van Doremalen en adviseur Marnix Zoutenbier vertelde ons in een bevlogen interactieve lezing over de mogelijkheden van data-science. CQM adviseert bedrijven zodat processen verbeteren. Hiervoor zetten zij data-science in. “Van voorspelling naar een werkend plan.” Voorbeelden van projecten: het berekenen van de zitplaatskans in de trein of het definiëren van de ‘gouden strafcorner’ bij hockey.

Uw vraag kan met data beantwoord worden. Hierbij is de kennisexpert, de ervaring en samenwerking met de vragende partij onmiskenbaar belangrijk en komt de oplossing door software engineering, optimalisatie en het gebruik van statistieken (dit gehele proces wordt data-science genoemd).

Andere voorbeelden:
* beïnvloeding voorraden
* verkorting wachttijden klanten
* personele bezetting in flex-markt
* efficiency verhoging, maar ook
* klanttevredenheid, aangevuld met verbetersuggesties
* afweging locatiekeuze voor productieprocessen.

Al met al een zeer interessant onderwerp waar we meer en meer mee te maken zullen krijgen.

Afsluitend was het informele samenzijn bij Kaffee De Groot op het Wilhelminaplein